Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/hsbp.nl/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Over ons – Hondenspeeltuin de Broekolder, Vlaardingen

Hondenspeeltuin de Broekpolder

Omdat iedere hond recht heeft op een speelplek

Waarom?

De losloop- en uitlaatgebieden in Vlaardingen en omgeving staan onder druk. Dit is met name het geval bij de gebieden in de bebouwde kom, maar ook bij het losloopgebied in de Vlaardingse Broekpolder. Dit losloopgebied staat een groot deel van het jaar onder water en steeds meer andere recreanten (mountainbikers, hardlopers, paarden, etc.) doorkruisen het gebied. Het losloopgebied wordt dus steeds drukker en minder aantrekkelijk voor de hondenbezitter om hier met honden los te lopen. Het leek het ons tijd om hier iets mee te doen.

Hondenspeeltuin de Broekpolder biedt de oplossing: plezier voor mens en hond op een omheind losloopgebied met veel speelmogelijkheden. et gebied is ruim 2.6 ha groot, waarvan 1.5 ha openbaar en 1.1 ha voor “niet sociale” honden. De honden staan voor hun en úw veiligheid altijd onder toezicht van een vrijwilliger. Tevens is het terrein volledig omheind. Doordat het terrein omheind is, kunnen ook de jonge honden onbezorgd rennen en spelen. Dit is erg goed is voor hun socialisatie en ze kunnen goed hun energie kwijt. Maar denk ook eens aan alle honden uit landen als Spanje, Griekenland en Roemenië die niet los gelaten kunnen worden, omdat zij anders weglopen. Ook voor deze steeds grotere groep honden bieden wij de mogelijkheid om onbezorgd te kunnen rennen en spelen met hun soortgenoten.

Sponsors & Vrienden

Draag je Hondenspeeltuin De Broekpolder niet alleen een warm hart toe en maar wil je op één of andere manier graag bijdragen, kijk dan hier voor meer informatie.

Wie?

Twee Vlaardingers hebben het initiatief genomen om wat te doen aan de recreatie problematiek in de Broekpolder. Sandra Bastemeijer en Michiel van der Pols besloten dromen en ideeën om te zetten in actie en zijn het initiatief Hondenspeeltuin de Broekpolder begonnen. Uiteraard kunnen ze dit niet allemaal alleen en gaan ze samenwerken met verschillende vrijwilligers. Samen zullen we er voor zorgen dat Hondenspeeltuin de Broekpolder een groot succes wordt.

Waar?

Aan de rand van de broekpolder, aan de zijde van de Sportclub Victoria '04 en Hockey Club "Pollux" zal de hondenspeeltuin gebouwd worden. Het gebied is ruim 2.6 ha groot, waarvan 1.5 ha openbaar en 1.1 ha voor 'niet-sociale' honden. De honden staan voor hun en úw veiligheid altijd onder toezicht van een vrijwilliger. Het terrein volledig omheind.
plattegrond