HONDENSPEELTUIN DE BROEKPOLDER, OMDAT IEDERE HOND RECHT HEEFT OP EEN SPEELPLEK.


Plattegrond Hondespeeltuin de Broekpolder

WAAR

Aan de rand van de broekpolder, aan de zijde van de sportclub victoria '04 en Hockey Club "Pollux" zal de hondenspeeltuin gebouwd worden. Het gebied is ruim 2.6 ha groot, waarvan 1.5 ha openbaar en 1.1 ha voor “niet sociale” honden. De honden staan voor hun en úw veiligheid altijd onder toezicht van een vrijwilliger. Tevens is het terrein volledig omheind.

WAAROM


De losloop- en uitlaatgebieden in Vlaardingen en omgeving staan onder druk. Dit is met name het geval bij de gebieden in de bebouwde kom, maar ook bij het losloopgebied in de Vlaardingse Broekpolder. Dit losloopgebied staat een groot deel van het jaar onder water en steeds meer andere recreanten (mountainbikers, hardlopers, paarden, etc.) doorkruisen het gebied. Het losloopgebied wordt dus steeds drukker en minder aantrekkelijk voor de hondenbezitter om hier met honden los te lopen. Het leek het ons tijd om hier iets mee te doen.

Hondenspeeltuin de Broekpolder biedt de oplossing: plezier voor mens en hond op een omheind losloopgebied met veel speelmogelijkheden. et gebied is ruim 2.6 ha groot, waarvan 1.5 ha openbaar en 1.1 ha voor “niet sociale” honden. De honden staan voor hun en úw veiligheid altijd onder toezicht van een vrijwilliger. Tevens is het terrein volledig omheind. Doordat het terrein omheind is, kunnen ook de jonge honden onbezorgd rennen en spelen. Dit is erg goed is voor hun socialisatie en ze kunnen goed hun energie kwijt. Maar denk ook eens aan alle honden uit landen als Spanje, Griekenland en Roemenië die niet los gelaten kunnen worden, omdat zij anders weglopen. Ook voor deze steeds grotere groep honden bieden wij de mogelijkheid om onbezorgd te kunnen rennen en spelen met hun soortgenoten.


WIE


Twee Vlaardingers hebben het initiatief genomen om wat te doen aan de recreatie problematiek in de Broekpolder. Sandra Bastemeijer en Michiel van der Pols besloten dromen en ideeën om te zetten in actie en zijn het initiatief Hondenspeeltuin de Broekpolder begonnen.

Uiteraard kunnen ze dit niet allemaal alleen en gaan ze samenwerken met verschillende vrijwilligers. Samen zullen we er voor zorgen dat Hondenspeeltuin de Broekpolder een groot succes wordt.

SPONSOR WORDEN


Met veel ideeën en ambities komen we een heel eind, maar zonder financiële en materiële middelen redden we het niet. Sponsor worden, of gewoon een donatie doen, omdat je Hondenspeeltuin de Broekpolder steunt? Neem contact met ons op en laat ons weten hoe je Hondenspeeltuin de Broekpolder wilt helpen. Donaties gaan ten goede aan aanleg van de hondenspeeltuin en toekomstig onderhoud.